Dredging & mining

Slijtvast gietwerk

Van Voorden produceert hoog gelegeerde industriële gietstukken zoals pomphuizen, waaiers en dubbelwand pijpsystemen en andere slijtdelen. De wereldwijde bagger industrie gebruikt deze producten. Een fascinerend productprogramma wordt met trots gepresenteerd door ons ervaren en goed opgeleid personeel.

 

Van Voorden biedt:

  • een breed scala van materialen, gewicht en afmeting
  • nieuwe state-of-art giet faciliteiten
  • lange ervaring met slijtvast materiaal en de ontwikkelingen ervan

 

Handvorm gietwerk

Van Voorden produceert handvorm gietwerk in enkelstuks en kleine series. Tot het programma behoren zowel ferro als non-ferro legeringen. Er is een zeer brede materiaalkennis aanwezig. In ons geavanceerde, innovatieve laboratorium ligt de nadruk vooral op afstemming tussen producttoepassing en legeringseigenschappen. Wij denken graag mee om uw producten vorm te geven in elk gewenste legering. Indien nodig kunnen producten in onze machinefabriek machinaal bewerkt worden.

 

Mogelijkheden

Gietgewicht van 25 kg tot 37.000 kg

 

Enkele voorbeelden uit ons brede legeringsspectrum:

Gietstaal: ongelegeerd, verbeterd lasbaar, bestand tegen lage temperaturen, veredeld, roestvast, hittevast, warmvast, slijtvast

Gietijzer: lamellair, nodulair, austenitisch, slijtvast

 

Specialisatie

Het produceren van hoogwaardige producten in slijtvaste legeringen is onze specialiteit. De legeringen moeten vooral weerstand bieden tegen abrasieve slijtage, die o.a. veel voorkomt bij pompsystemen in de baggerwereld en mijnbouw. Afhankelijk van de omstandigheden wordt onder meer gebruik gemaakt van:

 

Wit gietijzer: Bainitisch nodulair, Nihard, Mohard®, CW 250, WD28G, WD29G

Gietstaal: GS30Mn5, GS32CrNiMo14.4.2, GS 47VA, GS 47VA-S

 

Baggerbedrijven over de gehele wereld maken gebruik van onze producten. Vooral het slijtvaste karakter van het in eigen laboratorium ontwikkelde Mohard® is uniek. De samenstelling van dit materiaal kan variëren, afhankelijk van wanddikte en gewenste toepassing. Ook dubbelwandige leidingsystemen, voor o.a. aan boord van baggerschepen, behoren tot onze specialiteit.

 

De buitenkant van deze leidingen bestaat uit een gelaste constructie van normaal staal, de binnenvoering bestaat uit vervangbare Mohard® gietdelen.