RVS

Specialisatie in roestvaststalen scheepsschroeven

Van Voorden is de enige Nederlandse scheepsschroevengieterij, met meer dan 100 jaar ervaring. Mede door deze jarenlange ervaring in het gieten van NiAlBrons schroeven hebben wij ons nu ook kunnen specialiseren in roestvaststalen scheepsschroeven.

 

De toenemende offshore-activiteiten in een Arctische omgeving leiden tot een groeiende vraag van schroeven met ijsklasse en dan vooral van roestvaststalen schroeven. Door deze ontwikkeling komt voor Van Voorden meer dan 100 jaar knowhow in schroefontwerp, ervaring in het gieten met extreem hoge temperaturen en vakmanschap in hoogwaardige afwerking, bij elkaar.

 

Afhankelijk van de wensen van de klant kunnen Van Voorden schroeven ontworpen worden als monoblock of als build-up systeem, in zowel NiAlBrons als roestvaststaal. De materiaaleigenschappen van de in ónze gieterij gebruikte roestvaststaalsoorten zijn beter geschikt voor extreme Arctische omstandigheden dan het traditionele NiAlBrons

 

Of de toepassing nu geldt voor een directe of thrustervoortstuwing: Van Voorden voelt zich als een vis in het water bij extreme vaaromstandigheden binnen de poolgebieden.

 

RVS
RVS
RVS