Profielschets

Van Voorden Foundry werd in 1912 opgericht en heeft zich gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardig industrieel gietwerk zoals pomphuizen, dubbelwandige pijpsystemen, waaiers en slijtdelen. Vrijwel de gehele mondiale baggervloot maakt gebruik van onze producten. Daarnaast worden er scheepschroeven, straalbuizen en megajachtschroeven geproduceerd. Onze activiteiten zijn verdeeld in twee segmenten:

  • industrieel
  • maritiem

 

Specialist op het gebied van complex gietwerk

Van Voorden Foundry is specialist als het gaat om produceren en optimaliseren van complexe gietproducten. Doordat we continu op zoek zijn naar nieuwe investeringen in personeel en materieel proberen we in te spelen op de wensen van onze klanten.

 

  • Voor het industrieel gietwerk wordt gebruik gemaakt van handvormen. Onze handvormafdeling maakt gebruik van zeer hoge kwaliteit gietmodellen. Schroeven worden gevormd door middel van zandfrezen.
  • Onze werkvoorbereiding ontwerpt de giet- en voedingssystemen die cruciaal zijn voor de uiteindelijke kwaliteit van het gietstuk.
  • Voor het gieten hebben we de beschikking over zes inductiesmeltovens met een maximale smeltcapaciteit van 37.000 kg. Voor een optimaal gietstuk stellen wij zeer hoge eisen aan alle benodigde legeringselementen.
  • De straal- en braamafdeling is uitgerust met een moderne automatische straalcabine. Voor het verwijderen van giet- en voedingssystemen wordt gebruik gemaakt van onze slijpmanipulator. Het verder ontbramen en het verzorgen van de juiste oppervlaktekwaliteit gebeurd voornamelijk met de hand.
  • Om de juiste mechanische eigenschappen te verkrijgen is een thermische behandeling noodzakelijk. Van Voorden beschikt over een computergestuurde gloeioven met een capaciteit tot 1200 graden Celsius. Om de gewenste materiaaleigenschappen te bewerkstelligen, wordt er na het opwarmen gecontroleerd afgekoeld.
  • In onze draaierij en slijperij wordt vervolgens de laatste hand gelegd aan de werkstukken, om d.m.v. machinaal bewerken tot de gewenste eindmaat te komen(draaien, slijpen, etc.).
  • Voordat de gietstukken worden afgestuurd vindt een uitgebreide eindcontrole plaats, zodat de strengste Klasse eisen of nauwkeurigheid kan worden gegarandeerd.

Profielschets
Profielschets
Profielschets