Duurzaamheid

Circulariteit is meer dan ooit van cruciaal belang. Als Van Voorden Foundry zijn wij hier al lange tijd actief mee bezig en trots op onze duurzame procesvoering.

 

Betrouwbare partner

Van Voorden Foundry is Lloyds, TUV en DNV-GL gecertificeerd. Daarnaast werken wij bij afnames nauw samen met keuringsinstanties zoals Bureau Veritas en RMRS. Kortom, samenwerken met Van Voorden Foundry staat garant voor betrouwbaarheid en kwaliteit.

 

Milieu
Van Voorden Foundry voldoet aan de strengste wettelijke milieu eisen en is daarnaast ook pro-actief bezig met verdere optimalisatie. Dit doen wij bijvoorbeeld door het uitvoeren van diverse onderzoeken en het nemen van energie reductie initiatieven.

 

Door aanpassingen en investeringen in de productie is de CO2 uitstoot van ons bedrijf als gevolg van gasverbruik de afgelopen zes jaar met ruim 10% gereduceerd en als gevolg van elektriciteitsverbruik in de afgelopen zes jaar zelfs met 90%.

 

Wij maken onder andere gebruik van software om gietingen te simuleren. Hiermee geven wij invulling aan het 'first time right' principe. Dit voorkomt energie- en materiaalverspilling. Door middel van digitale smeltinstructies wordt vooraf de optimale samenstelling van de smelt bepaald. Gemiddeld bestaat een smelt voor ongeveer 80% uit retourmateriaal.

 

Onze grondstoffen
Het beheersen van afvalstromen is een belangrijk aspect in ons milieubeheer. Door te recyclen besparen we veel grondstoffen. Voor het gieten van een nieuw gietstuk wordt gebruik gemaakt van zowel oude, als nieuwe materialen. Resten die na het gieten overblijven worden verzameld en, samen met van onze klanten teruggekomen gietstukken aan het einde van hun levenscyclus en ander schroot, opnieuw gesmolten en verwerkt. Cradle to cradle in de zuiverste vorm. Zo wordt 90% van ons vormzand hergebruikt en wordt ons bruto gietmateriaal zelfs voor 100% gerecycled.

 

Onze productie

Bij onze aan- en inkoop speelt niet alleen prijs een rol. Wij kijken ook naar het effect op mens en milieu. Het leveren van topkwaliteit gietproducten en het bijdragen aan een duurzame toekomst gaan bij Van Voorden prima samen. Het productieproces is optimaal ingericht en er wordt gebruikt gemaakt van de nieuwste machines en technieken. Daarbij heeft Health & Safety uiteraard topprioriteit. Naast zaken als de juiste PBM’s (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) en gereedschappen, zijn de relevante procedures formeel vastgelegd. De interne processen worden continu onder de loep genomen. Daarnaast wordt actief aandacht besteed aan het vergaren van input vanaf de werkvloer.

 

Kortom, het milieubeleid van Van Voorden Foundry is een continu proces van verduurzaming, met oog voor mens en milieu.

 

Als u vragen heeft over onze processen, neem dan contact met ons op.

Herbruikbaar gietafval
Herbruikbaar schroot
PBM’s (Persoonlijke Beschermingsmiddelen)