Scheepsbouw & Scheepsschroeven

Van Voorden Foundry is, als toeleverancier voor verschillende opdrachtgevers, al jaren actief in de scheepsbouw. Deze zeer technische en gespecialiseerde sector vraagt om maatwerk oplossingen van de allerhoogste kwaliteit. De kennis en jarenlange ervaring van Van Voorden Foundry garanderen u steeds van het beste resultaat.

 

Neem contact met ons op

 

 

SCHEEPSSCHROEVEN EN SCHROEFSYSTEMEN

Van Voorden Foundry is specialist in het gieten en afwerken van schroeven, build-up systemen, hubs (naven).  Scheepsschroeven worden geproduceerd tot een maximale diameter van 4.80 meter, build up systemen en hubs (naven) tot maximale kast grootte van 5 meter en een maximaal gietgewicht van 32 ton. Dit alles in verschillende Nikkel Aluminium Brons soorten en verschillende roestvast staalsoorten en uiteraard onder keur van verschillende Classificatie Bureau’s.

 

Binnen ons werk voor de scheepsbouw gaat uiteraard veel aandacht uit naar de scheepsschroeven. Als meest gebruikte manier van voortstuwing van een schip natuurlijk een onmisbaar onderdeel. De scheepsschroeven die wij ontwikkelen zijn altijd volledig op maat gemaakt. Zo maakt het dus niet uit of uw scheepsschroef links of rechtsdraaiend moet zijn.

 

Bent u toe aan een nieuwe scheepsschroef en twijfelt u aan welke specificaties deze dient te voldoen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder tijdens een persoonlijk adviesgesprek.

 

Vraag hier direct een offerte aan

 

 

SCHEEPSSCHROEVEN DIE GESCHIKT ZIJN VOOR EEN ARCTISCHE OMGEVING
Vanaf 1986 heeft Van Voorden Foundry ervaring opgedaan in het vervaardigen van extreem hoge temperatuur legeringen en de afwerkingsmogelijkheden voor roestvast stalen producten. Van Voorden levert zowel vaste schroeven, bladen als build-up systemen voor cruiseschepen, duwboten of vrachtschepen die onder arctische omstandigheden moeten opereren.

 

Neem contact met ons op

 

 

LAGERSCHALEN
Van Voorden Foundry is één van de weinige gieterijen in de wereld die een gietgewicht van 32 ton  kan produceren in een Nikkel-Aluminium-brons legering. Met deze unieke onderscheiding leveren wij verschillende grote producten variërend van o.a. lagerschalen, naven of een spilmoer.

 

Vraag hier direct een offerte aan

 

Scheepsbouw & Scheepsschroeven
Scheepsbouw & Scheepsschroeven
Scheepsbouw & Scheepsschroeven

Key facts over Van Voorden Foundry

  • Een gietcapaciteit van 32 ton
  • 6 ovens
  • In-house hittebehandelingen
  • In-house bewerkingsfaciliteiten
  • In het bezit van alle benodigde certificaten

 

Bent u actief in de scheepsbouw en wilt u graag meer weten over ons gietproces of ons bedrijf in het algemeen? Lees dan verder op een van onderstaande pagina’s:

 

Vragen of opmerkingen?
Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie een specifieke vraag of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die wij bieden voor de scheepsbouw en op het gebied van scheepsschroeven? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan per mail via foundry@vanvoorden.nl of telefonisch via: +31 (0)418 - 57 12 00. U kunt ook uw gegevens achterlaten via het onderstaande contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

 

<widget><id>61</id><onload>onLoadForm</onload></widget>