Wat is zandgieten?

 

Zandgieten is een proces waarbij vloeibaar metaal in een vorm van zand wordt gegoten. Dit is een van de meest gebruikte methoden voor het realiseren van middelgrote tot zeer grote gietstukken. Bij Van Voorden Foundry werken wij al jaren volgens het principe van zandgieten. Op deze pagina vertellen wij u dan ook graag meer over zandgieten en hoe wij u hierbij van dienst kunnen zijn.

 

Meer over zandgieten
Bij zandgieten wordt het gietmodel vaak in twee of meerdere vormkasten opgedeeld. In de vormkast wordt een afdruk van het model in Furaanzand gemaakt. Door Kwartszand te mengen met een bindmiddel (een hars en een zuur) ontstaat een verharde zandvorm.

 

Zodra de vormkasten weer van elkaar gescheiden worden en het model wordt uitgenomen, blijft in het zand een exacte afdruk van het gietmodel achter. Dit noemen we ook wel de vormholte. Na het wederom samenvoegen van de vormkasten wordt deze vormholte volgegoten met gesmolten metaal. Wanneer het metaal volledig gestold is, wordt het zand verwijderd waardoor het metalen afgietsel van de juiste vorm overblijft.

 

Wellicht lijkt de keuze voor zand in uw ogen niet voor de hand liggend. Toch is het dat wel. Zand is namelijk zeer hittebestendig en daarmee uitermate geschikt voor de bewerking van materialen met een hoge smelttemperatuur. Zoals gezegd wordt er wel gebruik gemaakt van een speciaal soort zand, namelijk kwartszand. De samenhang van dit zand is van nature al erg goed waardoor het gietmodel mooi in de juiste vorm blijft gedurende het proces. Vandaag de dag zijn pomphuizen en vlinderkleppen de meest voorkomende zandgietproducten.

  

Lees meer over ons gietproces

 

 

De kenmerken van een zandgietproduct:
Hieronder zetten wij de kenmerken van een typisch in zand gegoten product voor u op een rij:

  • Producten van 1 kg tot 50 ton
  • De kwaliteit van het oppervlakte is ruw
  • Het product heeft nabewerking nodig
  • Het gietsysteem moet worden afgezaagd
  • Geschikt voor zowel eenvoudige en complexe vormen

  

Wat zijn de voordelen van zandgieten?
Uiteraard kent de zandgietmethode enkele specifieke voordelen waar uw eindproduct van profiteert. Dit gaat met name om het volgende:

  • De productieflexibiliteit is uitermate hoog
  • Het is ook mogelijk om kleine series te maken
  • Het maken van zeer grote componenten is mogelijk
  • Matrijzen zijn eenvoudig te hergebruiken

 

Twijfelt u of zandgieten de juiste oplossing is voor uw vraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder op weg!

 

Wat is de functie van opkomers bij het zandgieten
Bij ieder gietproces, dus ook bij zandgieten, worden de gietvormen voorzien van een zogeheten gietbak. Daarnaast worden de gietvormen ook voorzien van een of meerdere opkomers, ook wel voeders genoemd. De functie van deze opkomers bij zandgieten is voornamelijk gericht op het voorkomen van porositeit en slink en worden zoveel mogelijk op het hoogste punt van het gietstuk geplaatst. Nadat de gietvorm is volgegoten komt er namelijk extra gegoten, vloeibaar materiaal, omhoog door de opkomer. Bij een juist ontwerp stolt het materiaal langzaam richting de opkomer en krimpt het vervolgens weer tijdens het afkoelen.

 

Wat is slink in zandgieten?
Slink is de benaming voor de volume verkleining tijdens het stollen. Hierbij moet u volumeverlies of volume verkleining niet verwarren met krimp. Het principe van ‘slink’ kan door middel van legeren vermindert worden. Dat is in de praktijk een wezenlijk voordeel, zeker bij complexe gietwerken.

 

Vragen of opmerkingen over zandgieten?

 

 

 

Terug naar overzicht

Zandfrees
Vormen
Uitbreken